Miten löydän taitavan hääkuvaajan?

Varmin tapa löytää hyvä ja luotettava hääkuvaaja on tuttujen kautta. Kysele tuntevatko he jonkun hyvä valokuvaajan, tai voivatko he suositella kuvaajaa jota he ovat itse käyttäneet. Viidakkorumpu on, kuten monilla muilla aloilla, hääkuvaajan tehokkain markkinointikanava. Toinen tapa on hakea Googlen kautta hääkuvaajaa. Ongelmaksi tulee erittäin runsas määrä osumia joiden läpikäyminen vie runsaasti aikaa. Jos tuttujen kautta ei ole löytynyt kuvaajaa suosittelisin seuraavaksi Facebookin “Häät kuviksi” ryhmää. Ryhmä on valokuvaajien sekä hääparien kohtaamispaikka, jossa hääpari voi pyytää tarjousta häihinsä, ja valokuvaajat esittää kotisivunsa ja tarjouksensa hääparille.

Mitä kysyn hääkuvaajalta ennen kuin palkkaan hänet?

Kuvaajan sivuilla olevat kuvat ovat melkein poikkeuksetta hänen muutamat parhaat otokset useimmista häistä. Voit pyytää hääkuvaaja näyttämään yhden hääpäivän koko kansiota josta näet sen päivän kaikki kuvat. Jos näet sopivan sekoituksen potrettikuvia, tilannekuvia, kuvia yksityiskohdista ja maisemista, voit odottaa häneltä saman tyyppistä kansiota teidän häistä myös.

Filmi vai digi

Filmi on tekemässä pientä paluuta. Jotkut hääkuvaajat on alkanut käyttämään kokonaan filmiä, jotkut muut ottaa vain muutamia kuvia filmille. Digikamerat on kuitenkin kehittynyt valtavasti ja alkaa lähestyä filmikuvien dynamiikkaa. Digikuvista voi nopeasti tehdä kopiota ja niitä on helppo säilyttää. Filmikuvien ja valokuva-albumin selailu tuo ainutlaatuisen kokemuksen, jolle tietokoneennäyttö ei mahda mitään. Joidenkin mielestä filmikuvat voi tuntua romanttisemmalta ajatukselta, mutta digikuvan ja filmikuvan erot on nykyään niin pienet että vain ammattilaisen harjaantunut silmä voi erottaa niitä toisistaan. Molempien hyvät puolet voi yhdistää kuvaamalla hääpäivä digitaalisesti. Tehdään parhaimmista otoksista hääkuva-albumi, jotta kuvat tulee oikeuksiinsa. On melko varmaa että albumin kuvia ihaillaan useammin kuin tietokoneen uumeniin kätkettyjä kuvia.